IoT Rezervácia a využitie priestoru

IoT rezervácia a využitie priestoru využíva snímače obsadenosti a pohybu s podporou IoT na monitorovanie využívania kancelárskych priestorov.

Čo je IoT rezervácia a využitie priestoru?

Riešenia na rezerváciu a využitie priestoru využívajú snímače obsadenosti a pohybu s podporou IoT na monitorovanie využívania pracovného priestoru. Správcovia kancelárií a nehnuteľností môžu tieto informácie použiť na lepšie vyčlenenie a využitie priestoru, a to tak na zníženie prevádzkových nákladov, ako aj na lepšie uspokojenie potrieb svojich zamestnancov alebo nájomníkov.

Návrh hodnoty

Keďže spoločnosti čoraz viac využívajú prácu na diaľku a pracovné prostredie na spoluprácu, zamestnanci trávia pri svojich stoloch čoraz menej času. V skutočnosti 40 percent kancelárskych priestorov zaplatených spoločnosťami zostáva prázdnych, pretože zamestnanci pracujú mimo kancelárie alebo trávia čas v spoločných priestoroch.

Riešenia na rezerváciu a využitie priestoru s podporou internetu vecí umožňujú spoločnostiam presne merať, ako sa v súčasnosti využívajú kancelárske priestory, a optimalizovať využitie priestoru s cieľom znížiť náklady a zvýšiť produktivitu.

Ako to funguje

Senzory obsadenosti používajú detekciu pohybu na monitorovanie, či sa miestnosť používa alebo nie, čo umožňuje systémom automaticky aktualizovať rezervácie izieb, vypínať svetlá, keď sa miestnosti nepoužívajú, a monitorovať, ktoré miestnosti sú nedostatočne využívané. Ak sa napríklad konferenčná miestnosť často rezervuje, ale nepoužíva sa alebo sa používa pre skupiny hlboko pod jej kapacitu, manažér môže vytvoriť ďalší, menší priestor na stretnutia, aby uvoľnil miestnosť na iné využitie.

IoT-SK-Rezervácia a využitie priestoru 1

IoT rezervácia a využitie priestoru - kľúčové výhody

Znížte spotrebu energie vypnutím svetiel a elektroniky, keď sa miestnosti nepoužívajú

Znížte náklady na nehnuteľnosti úpravou nevyužitého priestoru tak, aby lepšie vyhovoval potrebám.

Zvýšte produktivitu v kancelárskych priestoroch úpravou účelu miestností tak, aby lepšie vyhovovali potrebám zamestnancov, napríklad vytvorením väčšieho priestoru na spoluprácu alebo odstránením nevyužitého miesta na stole.