z-wave-700

Nový Zwave 700 čip je tu Zanechajte komentár

Ako každoročne, tak aj tento rok sa konal v Americkom Las Vegas výstava CES na ktorej, malo Zwave zastúpenie vo viac ako tridsiatich výrobcoch. Mnoho novinárov píše články o novinkách v tomto priemysle.

No azda najväčšou musí byť príchod nového Zwave čipu tzv. Zwave 700. Predstavených bolo mnoho vylepšení ale jedno z nich znie priam neuveriteľne. Nový čip od Zwave garantuje 10 ročnú výdrž batérie vo vašich senzoroch.

Firma rozhodne nezaháľala, keďže toto nie je jej prvý pokrok tento rok. Pred nedávnom predstavila nové S2 zabezpečenie a SmartStart. Tieto inovácie dokazujú že sa firma Sigma Design (vlastník protokolu Zwave) naozaj zaujíma o bezpečnosť a pohodlie svojich zákazníkov.

Zwave 700 chip image

Hlavné výhody Zwave 700 čipu

Firma sa pri vývoji tohto čipu zamerala hlavne na zlepšenie výdrže, dosahu a hlavne celkovej efektivity senzorov. Pri systémoch chytrej domácnosti sa často stáva že výrobca kvôli pohodlnosti zákazníka zvolí batériové napájanie.

A práve tieto senzory by mali najviac získať z nového čipu rady Zwave 700. Vrátane zlepšenej výdrže batérie a bezpečnosti sa môžu zákazníci tešiť aj na to, že tento čip otvára novú možnosť pre senzor a to učiť sa (AI).

Nový čip, nové možnosti, nové produkty

Čip svojimi schopnosťami odomyká celkom nové možnosti pre domácu automatizáciu. Firma Sigma Design hovorila aj o zlepšení životnosti batérie, zrýchlenie odozvy senzoru a samozrejme zlepšený dosah. Týmito riešeniami odpovedala firma Sigma Design na otázky investorov, ktorý chceli väčšiu batériu. Aj keď predchodca (séria 500) mala výdrž približne 2 roky, neumožňovala tzv. routing čiže prenášanie Zwave signálu priamo Zwave zariadeniami.


Nielen nový čip

Spolu s uvedením nového čipu by sa na trh mala dostať aj nová technológia menom “SmartStart”. Toto nie je práve najnovšia technológia, ale aj tak je veľmi dôležitá. Má za účel zlepšiť a zjednodušiť inštaláciu siete a Zwave komponentov.

Ďalšou novinkou, ktorú tento čip podporuje je tzv. S2 bezpečnostný štandard, ktorý robí zo Zwave najbezpečnejšiu technológiu na svete. Samozrejme sa Zwave bude v budúcnosti držať čo ju robí tým najlepším na trhu a to je jej bezkonkurenčná kompatibilita medzi výrobcami.

zwave-s2-security-title

Hlavnou výhodou je, že ak máte produkt Zwave kompatibilný kľudne aj 10 rokov, bude Vám fungovať aj s najnovšími zariadeniami.


Výhody Zwave 700 čipu:

  • Zlepšená výdrž batérie: Batéria vydrží až 10 rokov
  • Lepší dosah: Dosah zlepšený na skoro 90 metrov
  • Vyšší výkon: Zlepšený výkon znamená nie len vyšší výkon ale aj zlepšená spotreba
  • Bezpečnosť: Integrácia S2 bezpečnostného štandardu
  • Jednoduchá inštalácia: Vďaka funkcií SmartStart vie vytvoriť Zwave sieť skoro každý
  • Kompatibilita: Samozrejmosťou je spätná kompatibilita s predošlými verziami

Produkty Zwave 700 a S2 v našej ponuke

Aj keď Zwave 700 a S2 framework ešte neexistuje príliš dlho, už dnes existujú produkty, ktoré obsahujú najnovší čip alebo najnovší bezpečnostný protokol. KOTi.sk už od Februára 2018 má produkty v ponuke s novým bezpečnostným prvkom S2. Samozrejme rozsah kompatibilných produktov neustále sa rozširuje, takže v budúcnosti sa môžete tešiť na nové, lepšie a kvalitnejšie zariadenia.


Všetky produkty, ktoré podporujú Zwave 700 čip označujeme s príslušným štítkom.

zwave-700-gen7

Najnovšie Zwave 700 produkty


Zariadenia, ktoré podporujú najbezpečnejšiu komunikáciu S2 označujeme s príslušným štítkom.

zwave-s2-security-title

Najnovšie Zwave S2 produkty

Viac informácií ohľadom Zwave technológie nájdete na oficiálnej stránke Zwave.

Pridaj komentár