fibaro-home-center-3-smart-home-centralna-jednotka

FIBARO Home Center 3 je nový kráľ na tróne

Centrálna riadiaca jednotka je kľúčovým prvkom smarthome systému. Nazvaná aj ako brána (gateway), slúži ako jadro automatizačného systému, ktorá spája všetky zariadenia do jedného ekosystému aby dosiahol synergický efekt.

Najnovšia jednotka od FIBARO je zároveň aj najvýkonnejším zariadením na trhu. Je to skutočne výkonnejšie, rýchlejšie, bezpečnejšie a komplexnejšie ako všetky predchádzajúce jednotky Fibaro.

FIBARO Home Center 3 podporuje nielen protokol Z-Wave, ale aj najrozšírenejšie protokoly vrátane Nice, ZigBee a Wi-Fi.

Celkový výkon Home Center 3 je výsledkom výkonných a vysoko kvalitných komponentov, vďaka ktorým centrálna jednotka je dlhodobá investícia bez kompromisov na rýchlosť a výkon.

Vďaka tomu výrobca Fibar Group môže vyvíjať  a vyrábať hardvér pri minimalizácií ekologického dopadu na životné prostredie.

fibaro-home-center-3-smart-home-centralna-jednotka

FIBARO Home Center 3 na všetko

Inteligentná centrálna jednotka Home Center 3 od FIBARO obsahuje kvalitné jadro a zdrojový kód, vďaka ktorému prevádzka rôznych zariadení nie je žiaden problém bez ohľadu nato, či zariadenia sú od Fibaro, alebo od iných výrobcov Z-wave produktov, alebo do konca aj produkty Nice.

Nad rámec spomínaných protokolov FIBARO Home Center 3 samozrejme podporuje aj veľmi rozšírený protokol ZigBee, takže množstvo kompatibilných produktov asi ani sa nedá spočítať – určite sú ich tisíce. Výkonné komponenty a čipy v jednotke sú navrhnuté tak, aby bez problémov umožnili aktualizácie softvéru, ktoré vždy prináša nové funkcie.

Vďaka eternetovému portu v kombinácií s podporou WiFi môžete centrálnu jednotku umiestniť kdekoľvek, aby ste maximalizovali dosah signálu. Je to najpokročilejšia centrálna jednotka pre inteligentné domy na trhu, ktorá je vždy pripravená na ďalšie funkcie.

FIBARO Home Center 3 je kľúčovým bodom pre celú domácu automatizáciu.

fibaro-home-center-3-smart-home-centralna-jednotka

Špičkový hardvér nestačí

Vďaka povedomiu o trhu dizajn FIBARO Home Center 3 bol navrhnutý pre maximálny estetický zážitok. Nestačí len krásny vzhľad, dizajn vyjadruje aj pocity. Elegantný tvar Home Center 3 je výsledkom výberu farieb a harmonickej hry čiernej a medenej farby.

Vonkajší kryt je pokrytý technológiou, ktorá dáva pocit jemného dotyku bez zanecháva odtlačky prstov na povrchu. Výsledný dizajn zapadá kdekoľvek ako vhodný interiérový doplnok a tak centrálna jednotka môže byť umiestnená v harmónií so súčasným interiérovým dizajnom.

10 rokov skúseností v oblasti inteligentnej domácej automatizácie

Vývoj nových zariadení znamená pre spoločnosť FIBARO veľa – užívateľské skúsenosti umožňujú rozšíriť a poskytovať také funkcie, ktoré zákazníci v dnešnej dobe skutočne požadujú.

Práve preto aj FIBARO Home Center 3 bola vyvinutá pomocou  10-ročných skúseností na trhu vďaka užívateľov typu power users, inštalatérov smart home systémov a vývojárov z celého sveta. Výsledok je jasný a jednoznačný.

fibaro-home-center-3-smart-home-centralna-jednotka

Centrálna jednotka má teraz už vstavané antény, ktoré sú optimálne umiestnené a konfigurované, aby maximalizovali dosah a nevyžiadali káblové pripojenie k routeru. Vstavané Wi-Fi pripojenie umožňuje oveľa ľahšie a flexibilnejšie umiestnenie jednotky.

Intuitívna sprievodca nastavením a konfiguráciou systému uľahčuje a zrýchľuje prvé kroky pre vytvorenie inteligentného domu. Konfiguračný proces pre inštalatérov a spravený tak, aby prinášal stále ďalšie a ďalšie užitočné funkcie.

Rovnako ako každé zariadenie od Fibaro, tak aj nový Home Center 3 musí zvládnuť intenzívny vývoj, neustále zlepšenia a rastúce požiadavky užívateľov. Vďaka tomu FIBARO Home Center 3 je dlhodobou investíciou, ktorá je pripravená aj na veľké technologické prelomy vo svete IoT.

Myšlienkou je znížiť problémy zákazníkov a znížiť uhlíkovú stopu na minimum. Rovnako ako väčšina renomovaných výrobcov, tak aj FIBARO bude podporovať užívateľov štandardizovanými aktualizáciami zariadenia Home Center 3.

Tie prinášajú nové integrácie tak existujúcich, ako aj nových zariadení, ktoré sú vhodné a kompatibilité so systémom a zároveň odstránia chyby vyskytujúce sa v zariadeniach s nízkou kvalitou, ako aj starnutie hardvéru, po ktorom nasleduje výmena zariadenia.

fibaro-home-center-3-smart-home-centralna-jednotka

Bezpečnosť a stabilita

Bezpečnosť a stabilita inteligentnej domácnosti bola pre spoločnosť FIBARO vždy hlavným záujmom. Preto FIBARO začalo spolupracovať so svetovými bezpečnostnými lídrami, ako je napr. Kaspersky, s cieľom poskytnúť prvotriednu ochranu pred rastúcimi hackerskými útokmi zameranými na inteligentné domácnosti. Šifrovaný prenos údajov je prvým výsledkom ochrany miestneho aj externého pripojenia.

Použitím stabilných a vysokokvalitných komponentov môže centrálna jednotka pracovať v lokálnom režime bez prístupu k internetu a cloudu a poskytovať kľúčové funkcie potrebné pre bezpečné bývanie.

Nie je možné, aby poplašný systém sa deaktivoval, alebo znefunkčnil len preto, lebo dom stratil pripojenie k internetu kvôli prebiehajúcim externým údržbárskym prácam. Rovnako sa môžete spoľahnúť na plnohodnotné fungovanie vykurovania, ovládanie osvetlenia a na všetky funkcie, ktoré internetové pripojenie nepotrebujú.

fibaro-home-center-3-smart-home-centralna-jednotka

Maximálna bezpečnosť systému je zabezpečená pomocou dvojitej zálohy systému tak v zariadení ako aj v cloude – je to fenomén, ktorý monitoruje stav systému, štvorjadrového procesora alebo 2 GB pamäte.

FIBARO Home Center 3 je najlepšia centrálna riadiaca jednotka na trhu, výrazne rýchlejšia ako konkurencia na trhu. Počas celého procesu vývoja bola pre FIBARO hlavným cieľom dokonalá synergia hardvéru a softvéru. Rozsiahle testy komponentov a vysokovýkonný softvér umožňujú dosiahnuť bezprecedentné výsledky rýchlosti pri zachovaní stability a predvídateľnosti systému.

Home Center 3 ako prvá jednotka FIBARO získala certifikát VDE, čo zaručuje elektrickú bezpečnosť: certifikát CB a typovú skúšku EÚ Certificate. Certifikát VDE udeľuje nezávislá výskumná inštitúcia.

fibaro-home-center-3-smart-home-centralna-jednotka

Vhodné pre začiatočníkov aj pre odborníkov

Centrálna riadiaca jednotka poskytuje intuitívny proces spustenia, konfigurácie a nastavenia, ktoré užívateľa vedú krok za krokom v inštalačnom procese.

Sprievodca inštaláciou obsahuje základné parametre automatizácie a sadu šikovných funkcií, ktoré riešia rôzne potreby užívateľov (automatizačné scenáre). Skratka FIBARO Home Center 3 je najjednoduchší spôsob, ako vytvoriť inteligentnú domácu automatizáciu.

Skúsenejší užívatelia a inštalatéri ocenia stovky kľúčových funkcií, ktoré sú možné vytvoriť zdieľaním vlastných skúseností s odborníkmi Fibaro. Sem patria rôzne možnosti prispôsobenia automatizácie pomocou nástrojov, ako sú blokové scény, LUA programovanie alebo rýchle aplikácie.

Pri takých širokých možnostiach v rámci jedného kompletného inteligentného smarthome systému iba fantázia je vašim limitom…

Parametre FIBARO Home Center 3

  • CPU: Quad-core Arm Cortex A53 (1.2 GHz)
  • RAM: 2 GB
  • HDD: 8 GB
  • Napájanie: 12V DC
  • Protokol:
    • Z-Wave Plus: 868.0-868.6 MHz 869.7-870.0 MHz
    • 433MHz (OOK, FSK, GFSK): 433.54-433.92 MHz
    • 868 MHz (OOK, FSK, GFSK): 868.3-868.94 MHz
    • ZigBee: 2405-2480MHz
    • Wi-Fi (802.11 b/g/n/ac): 2400-2483MHz 5150-5350MHz
    • Bluetooth Low Energy: 2402-2480MHz
    • Ethernet: RJ45
  • Rozmery: 220 x 140 x 35 mm

Dokumeny na stiahnutie

Link na stránku výrobcu